divendres, 30 de setembre del 2016

Professors del s.XXI


Benvinguts un dia més al nostre blog!

Avui us parlarem de l'aprenentatge a l'era digital i  de com ha de ser un docent al segle XXI, temes desenvolupats durant la classe d'avui. Durant la sessió hem comentat una sèrie de vídeos relacionats amb aquest aprenentatge digital i de les diferents característiques que ha de tenir un docent avui dia per ser un bon professional. Al primer vídeo, Education – Am I a 21st Century Teacher?, es formulen diferents punts de vista, és a dir, es diu que fa falta un canvi en el sistema educatiu on s'han d'incorporar noves tecnologies. S’explica que cal ser eficaç en quant al lloc de treball, innovador, crític, competent, comunicador, etc. També fa referència a les set competències bàsiques que s’han de tenir: la creativitat, la innovació, el pensament crític, la col·laboració, la comunicació, l'ordinador i la tecnología digital. També s'esmenten les tres R's (Reading, Writing and Arithmetic), i les quatre C's (Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration)

En el segon video, anomenat "Llegir i escriure en línea" es compara internet amb una biblioteca immensa, tot i que es diu que internet és molt més gran i la informació que podem trobar es molt més diversa. Un punt important també és l'absència de filtres i controls, ja que en un document escrit podem trobar més certesa i objectivitat que a internet, que fa referència a que tot el que podem trobar-hi pot estar escrit per qualsevol usuari, és a dir, que pot ser informació no fiable en comparació amb una enciclopèdia o qualsevol llibre. Alhora, hi ha una organització que ajuda als professors amb la integració dins de l'escola utilitzant diferents mètodes. Podem concloure dient doncs que la majoria de professors del segle XXI s'estan introduint poc a poc en l'era de les noves tecnologies, però encara hi han una gran majoria que no volen canviar la metodologia que han seguit sempre, sense adonar-se'n que actualment la tecnologia va lligada al món educatiu.


A continuació hem elaborat una infografia amb un programa anomenat Pictochart sobre el que seria un bon docent al segle XXI:



Que passeu una bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada